Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Mielipiteitä tiivistettynä

Mielipiteitä tiivistettynä

Lisään tarvittaessa. Varaan oikeuden muuttaa mieltäni saatavillani olevan tiedon ja maailman tilanteen niin edellyttäessä.

Ydinvoima

Luultavasti riittävän turvallista, mutta päätökset tehtävä harkitummin ja huomioiden tulevaisuuden riskit. Nykyiset ydinvoimapäätökset runnottiin läpi ilman hätäillen ja vastuuttomasti. Rakentamista valvottava paremmin.

NATO

Se on jo täällä, vaikkei päätöstä virallisesti ollakaan tehty.

Maahanmuutto

Etuuksien harmonisointi EU laajuisesti, estettävä valtioista toiseen surffailu käsittelyn aikana. Sopeuttamiseen käytettävä varoja ja menetelmiä tarkasteltava.

Turvapaikkaa tarjottava hädässä oleville, hädän aitous varmistettava ASAP.

Työn perässä tai muutoin itsensä elättämään kykeneville muuttomahdollisuus sallittava niinkauan kuin kyse ei ole ihmiskaupasta tms.

Homoavioliitot

Avioliitolla on tunnearvon lisäksi lain silmissä oma merkityksensä, joten sukupuoli ei voi vaikuttaa lain suomiin oikeuksiin parisuhteessa. Otettava käyttöön sukupuolineutraali avioliittolaki.

Valtion ja kirkon erottaminen

Kyllä, suomessa on uskonvapaus, eikä millekään uskonnolle tarvitse myöntää valta-asemaa. Yhden kirkkokunnan automaattinen verotusoikeus poistettava.

Asevelvollisuus

Asevelvollisuutta karsittava ja koulutusta kehitettävä. Vähemmän ja parempaa.

EU

Se on, koetetaan tulla toimeen ja säätää paremmaksi. Ei enää kiireliitoksia.

GMO-ruoka

En kannata, liian epävarmaa tekniikkaa ja monopolisoi tuotannon megayhtiöille.

Pakkoruotsi

Pakkoruotsin tilalle valinnainen kieli, vaihtoehtoja vaikkapa Saami, Eesti ja Venäjä.

Kannabis

Odotan hyviä perusteluja. Muiden EU maiden kehitystä seurattava.

Perustulo

Perustuloon siirtyminen poistaisi turhaa byrokratiaa. Kannustaisi paljon nykyistä tehokkaammin työntekoon myös pätkissä tai osa-aikaisena täystyöttömyyden sijaan.

Kunnallisvaalien ikäraja

Ikärajaksi 16 vuotta. Kunnallispolitiikan kautta nuoret pystyvät tehokkaimmin vaikuttamaan omiin harrastusmahdollisuuksiin, tulevaisuudennäkymiin ja muihin ratkaiseviin asioihin. Hyvä mahdollisuus aloittaa vastuun otto myös äänestyksen saralla

Perustuslaki-tuomioistuin

Kyllä. Tarvitaan hallituksesta ja eduskunnasta riippumaton taho joka voi puuttua perustuslain vastaisiin lakiuudistuksiin ja tulkintoihin.

Presidentin valtaoikeudet

Ei pidä kaventaa, mahdollisesti virkaan voisi liittää hallituksen toimien valvontaa. Presidentille oikeus hajoittaa rampa ja toimintakyvytön hallitus.

Maataloustuet

Karsittava. Ympäristövaikutukset huomioitava, tukia niiille jota eivät saastuta.

Kasvisruoka-päivät kouluissa

Kannatan. Yleisiä ruokasuosituksia olisi muutenkin hyvä muuttaa vähähiilihydraattiseen suuntaan. Eli vähemmän viljatuotteita ja sokereita.

Eutanasia

Sallittava valvottuna. Jokaisella on oikeus päättää omasta elämästään.

Aselainsäädännön kiristäminen

Ei tarvetta kiristää, kuuluu perusoikeuksien suomaan vapauteen päättää itse tekemisistään. Vapaus tuo kuitenkin myös vastuun.

Turkin EU-jäsenyys

Vasta kun turkki kykenee täyttämään EU:n asettamat ihmisoikeusvaatimukset.

Eläkeiän nostaminen

Ei. Eläkeiän nosto, ilman työolojen parantamista täysin turhaa. Jos työuria halutaan pidentää, aloitetaan työttömyyden todellisella vähentämisellä.

Homeopaattiset lääkkeet apteekeissa

Apteekki saa valita itse mitä myy, mutta tuotteet on eroteltava selkeästi oikeista lääkkeistä, ellei niiden vaikutusta voida todeta riittävällä varmuudella. Tämä koskee myös erilaisia 'ihmerannekkeita' tms tuotteita.

Valtion uhkapeli-monopoli

Monopoli ei ole hyväksi, sen sijaan säännellyt toimiluvat toimivat paremmin. Myös pelaaminen kuuluu perusoikeuksien suomiin omien tekemisten vapauksiin.

Nuuskan myynti

Noudatetaan selkeämmin EU linjausta, pidettävä huoli että Ruotsi tekee osansa.

Sähköntuotannon omavaraisuus

Hyvä olla kapasiteettia tarvittaessa toimia omavaraisesti, mutta edullisempaa ja ekologisempaa sähköntuotantoa etelämmästä tulisi suosia normaalissa käytössä. Tutkittava mahdollisuutta ja kannattavuutta osallistua Saksan suunnitelmiin kattaa suuri alue Saharasta aurinkopaneeleilla. Saksan laskelmien mukaan tällä voitaisiin kattaa 25% EU:n sähköntarpeesta.

Burkhan kieltäminen julkisilla paikoilla

Pukeutumiseen puuttuminen ei ole valtion asia niinkauan kuin ihmiset ovat tarvittaessa tunnistettavissa. Burkhan kieltäminen olisi loukkaus uskonvapauteen sekä todennäköisesti estäisi näiden ihmisten ulkonaliikkumisen kokonaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat