Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Käytännön havaintojani..

Eli semmoisia asioita jotka ovat periaatteessa epäpoliittisia ... Ajattelin että olisi ehkä hyvä laittaa niitä ylös ja katsoa myöhemmin olivatko ne niin hyviä kuin kirjoitushetkellä ajattelin.

 

Ajattelusta:

"Se että osaa ajatella ei valitettavasti läheskään aina tarkoita sitä että osaisi ajatella oikein, tai että lopputulos olisi mitenkään erityisen hyvä. Tämä näkyy vallan loistavasti eräässä (tässä mainitsemattomassa) järjestössä jonka jäsenistö on tutkitusti ns. kyvykästä ajattelemaan."

 

Koulutuksesta, miten saada niitä oikeasti tärkeitä huippuosaajia, eikä vain nipin napin insinööri/korkeakoulututkinnon suorittaneita:

"Koulutus ei itsessään takaa osaamista vaan pitää olla myös mahdollisuus kehittyä tosielämässä työn kautta. Nyt kun suomessa ei ole perustason työtä jossa voisi oppia niin miten ihmiset kehittyvät? Ei kaikista ole opiskelemaan alan huipuksi omalla ajalla ja omilla kustannuksilla. Tokihan on niitä jotka itse opiskelemalla pääsevät pitkälle, mutta jossain kohtaa tulee yksittäisen ihmisen resurssipula vastaan.

 

Kokemukseni mukaan Suomessa koulutetaan ihan liikaa rivitason 'ylempiä' tutkintoja. Korkeakouluihin otetaan aivan liian paljon sellaisia ihmisiä joilla ei ole realistisesti mahdollisuutta oppia asioita kansainvälisesti edellytettävällä laajuudella ja syvyydellä.  Suomi on täynnään ö-tason lahjattomia hömppätieteilijöitä joista suurta osaa ei olisi koskaan pitänyt ottaa edes yliopistoon sisälle, saati sitten päästää lävitse ilman että ovat mitään oppineet. Olen törmännyt viime aikoina ihan liiaksi sellaisiin, jotka eivät oppineet edes ajattelemaan, opiskelemaan tai oppimaan. Ja läpi ovat päässeet, suoraa työttömiksi."

 

Luultavasti Suomessa on isompiakin ongelmia, mutta... 

 

PS: Tiedän, minä en itse ole koskaan oppinut suomen kielen pilkkusääntöjä. Yrittäkää kestää Hymy

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Minua alkoi hirvittämään, kun biopuolella tein sivuaineopintoja. Siellä oli ihan oikeasti ihmisiä, joilla meni sormi suuhun, jos pitäisi ratkaista vaikka tuota b
a/(bc)+d= e^f+g
Ja sitten, kun ne arvot piti sijoittaa oikeiden yksikköjen kanssa.... oi hellanlettas! Oli niissä harjoituksissa naamakämmenellä käyttöä. Ja kyse ei ollut perusopinnoista.

Toinen on se ulkoa opettelun määrä. On jokseenkin valitettavaa, että ne kurssin pitäjät, jotka sallivat ottaa mukaansa kirjallisuutta ja muuta vastaavaa tenttiin ja laativat oikeasti vaativia kysymyksiä, ovat todella vähissä.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen naamakämmenöinyt tässä viimeisen pari viikkoa aika urakalla. Siis miten ihminen voi toimia nykyaikana uskottavasti akateemisen koulutuksen mukaisessa työssä jos ei osaa tietotekniikasta sen vertaa että voisi netissä surffata tai vaikkapa hakemistoa tehdä minne halutun tiedoston tallentaa.

No, ei se mitään ettei osaisi (minun ikäiset), mutta se että ihminen ei edes asiaa kykene oppimaan viikossa. Ei herranen aika. Kuuntelin saman opetuksen läpi, eikä se minusta opetuksen vikaa ollut.

lukija (nimimerkki)

Miks puhutaan aina huippuinsinööreistä? Miks ei esim. huippusairaanhoitajista? On helppoo saada pelkkiä huippu insinöörejä. Laitetaan pääsykokeeseen vähän lisää haastetta

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Yleisellä tasolla en tiedä. Ehkä se on arvostuksen puutetta?

Tässä nimenomaisessa tapauksessa kyse on erään (edelleen mainitsemattoman) foorumin keskustelussa jossa muistaakseni jotenkin oltiin jouduttu taidottomiin insinööreihin.

Sinällään väärille aloille koulutettuja ihmisiä on ihan liikaa. En vain osaa sanoa olisiko mitään järkevää tapaa saada selville (muu kuin työelämä) että onko ihmisestä oikeasti sille alalle mille on opiskelemassa.

Toimituksen poiminnat