Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Mikä ihmisiä vaivaa ?

Eräs tuttava joka tietää ehdokkuudestani jutteli viime viikolla kanssani ja ihmetteli että minkä takia nykyään kaikkien pitää tulla niin iholle kiinni. Että eikö ole enää mitään inhimillistä kohteliaisuutta tai ihmisten yksityisyyttä jäljellä. Hän sanoi että toki sen ymmärtää että ehdokkaita ja poliitikkoja pitää hieman katsoa tarkemmin, mutta se määrä kuvainnollista sontaa mitä on ilmassa, oli sitten foorumeilla, lehtien yleisönosastoissa tai muuallakin on hänen mielestään aika selittämätöntä.

 

Ja mistä hän naisena erikseen sanoi: oli se, kuinka naispoliitikkojen niskaan kaadetaan täysin järjettömät vaatimukset ulkoasun suhteen. Että onko jakku hyvä vai ei, onko hame liian pitkä tai lyhyt ja että onko hiukset ja meikki varmasti oikein ja kaikkia miellyttävästi. Ja tämä vielä sen päälle että tekemisistä ja sanomistakin vielä sanotaan ja arvostellaan.

 

Tämä tuli siten esiin kun juttelimme omasta ehdokkuudestani ja hän kyseli että olenko aivan varmasti haluamassa tuota kaikkea omaan niskaani. Se on hyvä kysymys, koska tiedän jo etukäteen sen että en missään tapauksessa voi täyttää kaikkia niitä odotuksia joita seuraavan kauden edustajille ladataan jo ennen vaaleja. On aivan varma että jotain sanomista löytyy ja nykykäytännöllä sitä tulee sitten tulemaan niskaan joka suunnasta.

 

En osannut silloin jutellessamme sanoa sen suurempaa viisautta, mutta mitä ilmeisimmin kyse on jostain ajan kuvasta, jostain jota on niin sanotusti ilmassa. Mistä sitten syvällisemmin on kyse, en osaa oikein sanoa. Ehkä se on jonkin sortin pahoinvointia ja epävarmuutta. Pahoinvointia siitä kun ne vanhat tottumukset ja ajatukset eivät enää toimi. Kun vanhat käsitykset joita on kannateltu ovatkin totuuden edessä osoittautuvat ohuiksi ja kestämättömiksi, kun tulevaisuus on epävarma tavalla johon on hyvin vaikea reagoida.

 

 

Sen tiedän että tätä pitää vielä miettiä ja laajentaa. Otan mielenkiinnolla vastaan, mitä ajatuksia tämä herättää. Tiedän että voisin repiä tuohon pitkät pätkät sukupuolellisesta tasa-arvosta ja siitä että kuinka ketäkin sorretaan, mutta eiköhän se ole niin itsestäänselvää ettei erikseen tarvitse avautua.

 

 

PS: Sain palautteena seuraavanlaista: (Xuenay)

"Tosta ihmisten riepottelusta tulee mieleen, että sen voisi yhdistää jotenkin siihen miten netti tekee informaation etsimisen helpommaksi ylipäätään ja miten se hyvien puolien lisäksi myös vahvistaa juoruvaistoja, kun yhtäkkiä kaikista voi juoruta yhtä hyvin kuin jos asuisivat naapurissa. Ja miten voi toimia superstimuluksena (https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Supernormal_Stimuli )"

 

 

Mikä voisi toki selittää ainakin osin tuota ihmisten reaktioa. Etenkin sellaisten ihmisten joilla ei vielä ole kahdenkymmenen vuoden kokemusta netin käytöstä, sen mahdollisuuksista sekä velvoitteista yhteisöllisenä toimintaympäristönä.

 

 

Oikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SA

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

"Ja mistä hän naisena erikseen sanoi: oli se, kuinka naispoliitikkojen niskaan kaadetaan täysin järjettömät vaatimukset ulkoasun suhteen. Että onko jakku hyvä vai ei, onko hame liian pitkä tai lyhyt ja että onko hiukset ja meikki varmasti oikein ja kaikkia miellyttävästi. Ja tämä vielä sen päälle että tekemisistä ja sanomistakin vielä sanotaan ja arvostellaan."

Kuka kaataa?

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Voin kysyä ensi kerralla kun tapaamme.

Vieras (nimimerkki)

Naispoliitikkoja eivät miehet epäile epäeleganssista, vaan typeryydestä. Suvi Lindén aikoee valittaa Julkisen sanan neuvostoon siitä, että hänen lausuntonsa siitä, että Perussuomalaiset voivat saada 35%:n kannatuksen, on herättänyt hänet itsensäkin näkemään, vaikuttaako hän 17.4.2011 eduskuntavaaleissa liian typerältä omaksi itsekseenkin.

Suvi Lindénhän myönsi rahaa golf-kentälleen, minkä jälkeen hän erosi hallituksesta. Lindénin seuraava älynväläys oli se, että Lex Nokiaan liittyen hän fantasioi siitä, että työntekijät töistä poistuessaa riisuuntuisivat työnantajansa edessä. Tuolloin eduskunnassa työnantajana toimi mm. Ilkka Kanerva Suvi Lindénille.

Oikeastaan vain naiset puuttuvat naisten meikkaukseen, kampaukseen ja pukeutumiseen vahvasti. Juuri tämä osoittaa, millaiseen turhuuteen suuri osa naisten mielenkiinnosta ja ajasta menee!

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen aika usein ääneenkin ihmetellyt että millä periaatteella ne ministerit on kansanedustajien listalta valittu, mutta ilmeisesti siellä ei ole paljon valinnanvaraa. Kansa saa juuri sitä mitä ansaitseekin kun on näitä ehdokkaita aikoinaan mennyt äänestämään. Valitettavasti.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Naispoliitikot ovat itse akkalehdissä nauttimassa ulkonäkönsä, kotinsa tai pullanvatkaustaitonsa aivotonta ihastelua ja taidokasta kuvaamista. Vaalien alla naispoliitikot eivät säästä pukkoja, puntareita eivätkä lahjuksia saadakseen tyhmän pärstänsä lehtihyllyn kanteen. Erityisesti kommunistisen kokoomuksen ja kepulihuijarien piirissä naispoliitikkojen ulkonäkö avainasemassa ja poliittinen sisältö täysin toissijaisessa.

Eli muutaman ruotsalaisomisteisen mediayhtiön ja vasemmistolaisen sanoma oy;n kellokkaille on varattu heidän isäntänsä ja tukijansa avulla mediatilaa kritiikittömälle itsekehulle ja ulkoisen habituksensa esittelylle.

Näiden paskasiskojen aivottomuus ei voi olla näkymättä laajemmin yleisön suhteessa naispoliitikkoihin.

Eli kaikki naispoliitikot haluaisivat itsestään vain mukavia akkalehtisontalöpinöitä tai usarin tapaan vain itse hyväksymiään kommentteja. Harvempi kestää oikeasti kriittistä keskustelua ja aika moni naispoliitikko vääntää kritiikistä kritiikkiä sukupuoltaan kohtaan vaikka kyseessä olisi ihan tavallisen tampion hölmöilyn kommentointi.

Toki fiksujakin naispoliitikkoja löytyy mutta he jäävät mediapaskasiskojensa löpinäjulkisuuden jalkoihin. Koska paska, kuten jätevesiasetuksen yksityiskohdista tiedetään, kelluu pinnalla paremmin kuin kiinteä tavara.

Vähän vastaava tapahtuu homopoliitikoille heidän kohdatessaan poliittista kritiikkiä. Sensijaan että homopoliitikko ymmärtäisi tai edes kävisi keskustelua, vastaava halu tulkita kaikki kritiikki homovihaksi on keino välttää keskustelu epämiellyttävistä asioista. Ja homopoliitikolle ainoa asia mikä on politisoinnin arvoista on hänen oma henkilökohtainen seksielämänsä minkä esittelyä edistetään kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa yhteyksissä koska aivottomuus ei ole sukupuoli- vaan aivokysymys.

Miespoliitikoista voi todeta että esimerkiksi kepulimiesten pärstää ei viitsisi katsoa edes lehtihyllystä ellei julkaisu olisi nimeltään Alibi ja siinähän se olisi olennainen vaikkapa uuden kodin sisustusratkaisuja myöten.

Saapa nähdä jääkö tämä kommentti edes näkyviin vai painuuko se pohjaa kuin lehtomäen paulan maine.

VeliSynkkä (nimimerkki)

HURRAH ! eli BRAWO ! :-)

Entisenä sovinistina on pakko antaa mitä suurimmat arvostukset kirjoittajalle!

VS

whiic (nimimerkki)

Aika näpsäkästi osuva kommentti. Tuo omalle ryhmälleen marttyyripisteiden kerääminen, tai omien henkilökohtaisten mokien poispyyhintä viittaamalla (mukamas) ryhmäänsä kohdistuviin ennakkoluuloihin on valitettavan yleistä ja myös valitettavan tehokasta. Näihin pätemättömiin naisministereihin, kun ei paska tartu millään, koska heidän haukkuminen on "naisen haukkumista" siksi seksististä, ja tyhmää. Eli kritiikki invalidoituu ministerin sukupuolen kautta.

Muutenkin valittaminen naiselle asetetuista kriteereistä pukeutumisessa on naisen naiselle suorittamaa sortoa. Vähän niinkuin suurimmat miehen sortajat (sukupuolittuneen asevelvollisuuden puolustajat) ovat sukupuolikonservatiivisia miehiä. Ja aika hassua vikistä sitä, että hameen täytyy olla oikean pituinen... miltä vaikuttaisi mies mustassa puvussa, polvipituisilla housunlahkeilla? Miehen pukeutuminen on rajautuneempaa, toki helpompaa, koska valinnanvaraa ei ole käytännössä lainkaan. Jos nainen ei tiedä minkä pituista hametta, hän voi laittaa housut. Jos mies haluaisi pukeutua minkä hyvänsä pituiseen hameeseen, reaktion voi arvata. Ei ole ahdistavan kapeaa pituushaarukkaa hameelle vaan kaikki hameet ovat ehdottomasti pois mahdollisuuksista.

Miten ihmeessä näistä saa väännettyä feministiargumentteja?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Politiikka on raadollista ja kaikki revitään. Osa näistä revityksistä on ns. kepeää herjanheittoa, mutta ehdokas voi kokea ne toisin kuin ne on tarkoitettu.

Politiikassa ehkä eniten paskaa niskaan saanut poliitikko on Paavo Väyrynen. Miten hän jaksaa? Väitän, että kyseessä on vahva itsetunto ja se, että osaa asettaa itsensä poliitikan toimijaksi jolle tulee sadetta.

Sen sijaan olen huomannut heikkoja ministereitä, kuten esim. Keskustan Juha Rehula, joka suorastaan puhisi vihaa vastatessaan Päivä Räsäselle hänen kysyessään eduskunnan kyselytunnilla eläkeyhtiöiden herranperkeleiden ylisuurista palkoista ja bonusjärjestelmistä. Rehula on vastuuministeri jolta odottaisi muutakin kuin nyökkäilyä herrojen kuormastasyöntiin. Eläkemaksut kun eivät ole kilpailun alaisia vaan lakisääteisiä maksuja joiden perintään riittää, kunhan eläkefirmassa on laskuja kirjoittava kone.

Kun näihin eläkerötöstelyihin ei puututa ja eläkeyhtiöiden rahoja käytetään maksajien silmien alla väärin, niin on selvää, että valvova ministeri tulee jatkossakin nukkumaan huonosti.

Jos sinä perustat firman, niin maksat täysillä eläkevakuutusmaksut. (YEL) Jos taas ryhdyt apurahataiteilijaksi eli maajussiksi, maksamme puolet eläkemaksuistasi veroissamme. (MYEL).

Suomessa maksamme puolet vuodesta veroja ja neljäsosavuoden eläkemaksuja. Ihme on, etteivät järjestelmässä loisivat poliitikot ja eläkeyhtiöiden hallintoneuvoston työmarkkinajärjestöjen edustajat saa vielä enemmän pataan ja aiheesta!

VeliSynkkä (nimimerkki)

OLISIKO mitään tehtävissä ?

VS

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kyllä olisi. Ay-liike pois eläkeyhtiöistä, kaikille yrittäjile MYEL-ehdot eläkevakuutuksiin. Itsensä työllistäjät tulee palkita, sillä yrittäjyys kantaa Suomea.

Varma lihoiksi ja rikostutkinnat eläkeyhtiöiden rakennusurakoihin ja hallitustenväliseen hankekierrätykseen.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Pitää kasvattaa paksu nahka. Kyllähän nyt kaikenlaiset nettinatinat pitää kestää.
Jos esim. on läski niin elää sen kanssa.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Maailmassa on pahempiakin asioita, mutta tulee mieleen lukemani julkiset palautteet joita tuntemani Keskisuomalaisen elokuvakriitikko on saanut omasta ulkomuodostaan (ja sentään mies, mainittakoon).

Toki sekin on tietenkin ongelma että geenistö sattuu suosimaan selviämistä huonon ruokatalouden aikaan. Hyvänä aikana se johtaa liian helposti siihen että tulee syödyksi liikaa.

Vieras (nimimerkki)

Eräs tyyppi sanoi että kun jättää vähemmälle ruuasta rasvan tai hiilihydraatin ei läskiä pääse syntymään, mutta yhdistelmällä kyllä.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Joops eikun HYVÄ ! :-)

Mutta oikea vastaus kyllä on se, että me ollaan tällaisia !

1. Ihmiset ovat mulkkuja !

2. Ihmiset saastuttavat sielun !

VS

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Joskus vaan tuntuu että tilanne on mennyt huonompaan.. Onko siten lääkkeiden vähyys ihmisillä, terapian puute... Vai liiallinen kommunikointi teknisten välineitten yli joka on muuttanut tilannetta.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Olemme jo siirtyneet raivovaistojen ja viettien MUSTAAN KESKIAIKAAN !

" MIKÄ ON IHMINEN " !

1. Normali - ihmisellä ei ole mitään sisällä mihin tutustua. Kuten ei edes Identiteettiä ! ( Olen Insinööri ) Heh heh... :-)
Ok OK Kuolemanhajuiset vietit ja vaistot, joo.
Ja naisilla jotka ovat tunnetusti tunne - eläimiä, tietysti niitten naivi illuusiomaailma.

2. NYT on kyllä pakko kysyä että " MIKÄ ON IHMINEN " !

Vastaus !

Ihminen on ensisijaisesti; Murhanhimoinen, Ahne ja Itsekäs peto joka on erityisesti erikoistunut kaiken liikkuvan ja kiinteän tuhoamiseen ja äärimmäisen tehokkaaseen ja sadistiseen lajitoverien tappamiseen.
Totta vai ei ?

Viime vuosisadalla tapettiin yli 500 Miljoonaa ihmistä sodissa ja kansanmurhissa sekä valtioterrorissa. Eli yli 10 % 1900 luvulla eläneistä ihmisistä !
Totta vai ei ?

Ja tämmöisen RAIVOKKAAN RAAKALAISENKO pitäisi nyt yks kaks aloittaa vaalimaan lähinmäisensä etua ?
HAH !

On vain odotettavissa äärimmäisen pahuuden ja konnantöiden tuloksia kun kaikki kohta paljastuu!
Totta vai ei ?

VS

Vieras (nimimerkki)

Arvostelet nykyisiä naisministereitä (ja syystä), mutta oletko sitten itse jotenkin erilainen?

Et. Samanlainen ennakkoluuloinen, kiihkosuvaitsevainen Suomi-vihaaja. Sen paljastit tällä kommentilla Tirkkosen blogioksennuksessa, jossa hän oitis empimättä syyllisti suomalaiset (Tampereen murhapolttoon liittyen):

"Vakuutuksen olemassaolo on helppo poliisin selvittää, joten mahdollinen vakuutuspetos on helppo eliminoida listalta tutkinnan aikana.
Itse en mielelläni lähtisi syyttelemään ketään tai mitään, mutta mielestäni alkuperäisen kirjoittajan suunta on todennäköisempi tässä kohtaa."

Netin muisti on pitkä. Tällä lipsauksella paljastit oikean karvasi. Ja tuhosit vaalikamppanjasi ennenkuin ehdit sitä kunnolla aloittaa.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Selvyyden vuoksi.. Minä pyrin aina välttämään väitteitä siitä että olisin itse mitenkään täydellinen, että olisin jotenkin automaattisesti oikeassa tai että tietäisin kaiken. Minä tiedän että näin ei ole ja kehtaan sen tunnustaa.

Sinällään kokonaisuutena tuo tapahtuma on hyvä osoitus siitä, että ei pitäisi oikeastaan sanoa yhtään mitään, ennen kuin puolueeton ja pätevä tutkinta on suoritettu. Ja sittenkin, tuomiot tulevat aikanaan oikeuslaitoksen kautta, ei kadulta tai foorumeilta.

Toivottavasti muistat tasapuolisuuden vuoksi muistuttaa kaikkia kirjoittajia niin täällä, IS, suomi24, Homma yms yms.. Vai oliko tuo jotenkin erikoisesti minuun liittyvää? Viimeiset rvit toki viittaisivat siihen että tässä on jotain henkilökohtaista, mutta koska kirjoittelet anonyymisti on aika vaikea tietää mistä oikein on kyse.

Panu Horsmalahti

Monien mielestä myös parisuhdemarkkinoiden tieteellinen tarkastelu vaatii todistetusta menestystä parisuhdemarkkinoille. Politiikasta puhumattakaan.

Btw, naisehdokkaat saavat miesehdokkaita enemmän ääniä, ja kauneus vaikuttaa paljon äänestyskäyttäytymiseen. Miehet joutuvat enemmän turvautumaan poliittiseen kokemukseen, näkyvyyteen yms. Naisella riittää että on hyvän näköinen ja ikäinen eikä puhu ainakaan erityisen tyhmiä.

Toimituksen poiminnat