Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Voi vihreitä voi..

Piti kirjoittamani jotain isänmaallista koskien itsenäisyyspäivää, mutta jätän sen tässä kyynisyyden aallossa myöhempään. Laitetaan tässä kuitenkin asiaan kuuluva video.Sitten itse otsikon asiaan. Feiskookissa Jyrki Kasvi kirjoitti: "Ensimmäisen kampanjapäivän reaktioista päätellen: Osui ja upposi!"

 

Parahin Jyrki: En normaalisti kommentoi näin suoraan. Olen kunnioittanut näkemyksiäsi koskien tietotekniikkaa, yhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia. Näin ollen toivon tosiaan että kehut tätä ideaa sekä puolueen viimeisten kausien toimintaa nykyisen puoluevirkasi puolesta.

 

Mutta jos olet aidosti sitä mieltä että tuo on hyvä kampanjalinja, on minun kunnioitukseni harkintakykyysi vaarassa. Siis niin monta vuotta olen toivonut että edes joku siellä eduskunnassa ollessasi tajuaisi olla samaa mieltä ja alkaa korjaamaan aiheutettuja vahinkoja. Sen sijaan olemme ajautumassa kohti kasvavaa sanojen ja ajatusten sensuuria sekä poliisivaltiota.

 

Vaaliohjelmissanne on paljon hienoja arvoja lueteltuna, mutta mitä iloa on vaalilupauksina annetuista arvoista jos käytännön toimet ovat ihan jotain muuta. Arvojen julistaminen on hyväksi vain niin kauan kuin niitä arvoja noudatetaan myös käytännön toiminnassa. Ja tältä osin olen syvästi pettynyt puolueen toimintaan viime hallituksissa.

 

Toisaalta. Tiedän vallan hyvin, ettei minun mielipiteelläni yksittäisenä aiemmin (myös) vihreitä äänestäneenä kansalaisena ole teille päättäjille juurikaan merkitystä. Enkä voi rehellisesti kuvitella, että tällä kirjoituksellani olisi sen suurempaa vaikutusta yksittäisen ehdokkaan tai puolueen linjaan. Joten toivotan onnea valitsemallanne suunnalla, ainakin minä olen menossa toisaalle.

 

Oikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SA

 

PS: Lisättäköön että tiedän, etteivät minun vielä vihreästi aktiivit tuttavani juurikaan pidä mielipiteestäni koskien vihreitten toimia. Se olkoon heidän oikeutensa ja vaikka tietenkin toivoisin että he jonain päivänä heräisivät kyseenalaistamaan puolueen toimet, tulen puolustamaan myös heidän oikeuttaan olla ja ajatella ilman kontrollia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Vihreiden vaalikampanja Uuden Suomen leijonineen vaikutti kovin plagioidulta, Leijona varastettu vaakunasta, Uusi Suomi varastettu Uudelta Suomelta, mutta mikä pahinta, ohjelmajulistus kuulosti korvissani jotenkin fasistiselta, aivankuin Weimarista tulleen erään Aatun ohjelmajulistuksesta.

intrigööri (nimimerkki)

Minäkin olen kerran äänestänyt Heidi Hautalaa europarlamenttiin, joten ehkä saan yhtä vihreää taannoin kannattaneena kommentoida.
Nälkiintynyt jellona vihreällä pohjalla Uusi Suomi -teksteineen häivyttää ja sotkee lopullisesti ihmisten mielikuvan vihreistä. Ehkä se onkin tämän uuden tunnuksen tarkoitus?
En ole lukenut kaikkea, mitä tästä on nyt kirjoiteltu. Äsken kuitenkin aattelin, että esim. "Vihreä Suomi" olisi ollut parempi vaalilause. Tausta ja fontti olisi sitten jonkun taiteilijan hommia. Voisi siinä taustalla olla vaikka jokin ötiäinen tai Kasvi?

K Veikko

"Osui ja upposi"

Myönnän itsekin langenneeni tähän Vihreiden asettamaan ansaan.

Lauri Ilovaara

Ei sitä nykymaailmassa tuosta vain keksitä uusia iskulauseita tai tunnuskuvia. Siitä olen samaa mieltä että Vihreiden jellona on aika tylsän näköinen.

Vihreän hakaristin olisivat vielä voineet liittää kampanjaansa, se kun virheellisesti yhdistetään nykyään natseihin, vaikka sitä on käytetty vuosituhansia aivan muissa yhteyksissä, myös Suomessa.

Mutta mainostempaushan tuo lopulta on, kuten muillakin poliitikoilla kampanjat ennen vaaleja. Kun vain tulisi järkeviä toimintasuunnitelmia, jotka oikeasti yritettäisiin toteuttaa. Tietysti vähemmistöhallituspuolueella on rajatusti valtaa, onhan sekin totta.

frank (nimimerkki)

Jyrki Kasvi kirjoitti: "Ensimmäisen kampanjapäivän reaktioista päätellen: Osui ja upposi!"

Jep. Jyrki ei vain taida ymmärtää mikä upposi :-)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Minun käsitykseni on että kyllä hän ymmärtää. Mutta vähemmistössä kun on, niin antaa sen mennä.

Vieras (nimimerkki)

"Ensimmäisen kampanjapäivän reaktioista päätellen: Osui ja upposi!"

Onko Suomen leijonaa näin käytetty markkinointitarkoituksessa, hajottamaan ja riitaannuttamaan kansaa? Onko isänmaallisuus Vihreille pelkkä välinearvo vaalivoiton saavuttamiseen, pelkkää vittuilua niille, jotka ovat väärällä tavalla isänmaallisia?

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Ainakin he ovat saaneet huomiota. Ehkä se siltä osin on tavoittanut tarkoituksensa, että kansa jakautuu asian ympärillä.

Pekka Raukko

Onhan tämä avaus tuottanut suunnattomasti hauskoja "freudilaisia" huomioita.

Yksi liikuttavimmista on se huoli ja hätä, jolla tämänkin palstan homokammoisimmat hemmot ovat hädissään etsineet leijonalta pippeliä. :D

Mikko K (nimimerkki)

"Aikanaan peniksettömällä leijonalla varustettuja takkeja annettiin niille, jotka olivat pettäneet kruunun, Sagerlund sanoi."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Naissotilaiden%...

Toimituksen poiminnat