Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Kiitos Katainen, talous kuralla ja kansa maksaa taas.

 

Kauppalehden artikkelin mukaan valtionvarainministeriö on on ilmoittanut arviossaan vakavana riskinä, että päädymme hallitsemattomaan velkakierteeseen mikäli mittaviin säästöihin ei ryhdytä. Eipä sinällään ihme, kun parempina aikoina on kaikki kertynyt hyvä annettu lahjaksi niin aikojen huonontuessa on lompakko tyhjänä. On kasvatettu tuloeroja, annettu rahan kertyä ennestään rikkaille samaan aikaan kun köyhin osa kansasta on vain köyhtynyt.

 

Toisaalta ymmärrän kyllä että Eduskuntatasolla ei olla koskaan opittu elämään niukasti. Siis mitä ammattipoliitikot tietäisivät työttömän arjesta? Mitä he tietäisivät muutaman sadan euron kuukausituloista, kun itse ovat saaneet rahaa sekä valtiolta että yritysten lobbareilta.

 

En kirjoita asiasta nyt tämän pidemmästi, koska tiedän, että jos nyt jatkan, tulee tekstiä joka ei ole painokelpoista. Mutta herranen aika. Eikö teitä päättäjiä edes yhtään hävetä tuo touhu mitä on ollut menossa?

 

Linkki kauppalehden artikkeliin. http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201...

 

Oikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SAPiditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Vieraissa (nimimerkki)

Elvytys ei ollut ilmaista.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen kuullut elvytystä harjoitetun, mutta mitään tuloksia en ole nähnyt. Onkohan ollut niin että elvytyseurot ovat livahtaneet vääriin taskuihin?

Vieraissa (nimimerkki)

Mm. bkt on noussut ja työttömyys laskussa.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Taidetaan olla uskomushoitojen puolella. Todisteet olisi kiva nähdä.

Vieraissa (nimimerkki)

AL 9.12. Talous kasvaa vakaasti - Bkt nousi kesällä 3,7 prosenttia

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/talous-kas...

IS 23.11.: Työttömyys yhä laskussa

Suomen työttömyysaste painui viime kuussa 7,4 prosenttiin, eli 0,9 prosenttiyksikköä alemmas kuin vuotta aiemmin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ty%C3%B6tt%C3%B6...

whiic (nimimerkki)

"Olen kuullut elvytystä harjoitetun, mutta mitään tuloksia en ole nähnyt."

Mitenkä voi todistaa elvytyksen toimineen tai olleen toimimatta, kun meillä on vain tämä yksi todellisuus. Kvanttimekaniikan lupaamat rinnakkaistodellisuudet saattavat olla olemassa, mutta me emme pysty lukemaan näiden rinnakkaistodellisuuksien sisältöä ja sitä mitenkä Suomen talouden olisi käynyt ilman elvytystä.

Jokseenkin kuvaavaa on se, että oppositio esittää elvytyksen toimimattomuutta ikäänkuin faktana, vaikka elvytyksen tekijät ainakin ymmärtävät, että heillä ei ole mitään todennettavaa vertaustodellisuutta, johon verrata. Toki voidaan verrata vuoden takaiseen ja todeta "onhan se tehonnut", mutta emme tiedä mikä osuus kehityksestä on elvytystä ja mikä luontaista elpymistä.

Elvytysmäärärahoja on taatusti käytetty huonosti, mutta se, että väittää elvytyksen olevan automaattisesti kannattamatonta on silkkaa vasemmistopopulismia.

Syvin osoitus järjenvastaisesta ajattelustasi kiteytyy lauseeseen: "On kasvatettu tuloeroja, annettu rahan kertyä ennestään rikkaille samaan aikaan kun köyhin osa kansasta on vain köyhtynyt."

Se on kuin Jutta Urpilaista, jossa laman aikana vaaditaan sosiaalitukien nostamista, ikäänkuin siihen olisi varaa. Koska työttömien määrä kasvaa, on jokaista työtöntä kohden varattava enemmän euroja. Täysin järjenvastaista, siis suorastaan epäjärjellisyyden kulminoituma.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

EU:lle maksamme joka vuosi 450 miljoonaa euroa ja summa kohoaa pian 750 miljoonaan. Lisäksi tulee Kreikan 1,6 miljardia + Irlanti ym. Kaikki tämä lainarahalla. Samaan aikaan meidän lapsiperheemme ja vanhuksemme kärsivät. Pikku detaljina: Heinolan reumasairaala tarvitsi vain 2 miljoonaa jatkaakseen toimintaansa, mutta sitä ei löytynyt. Sen sijaan Kreikalle mätettiin 1,6 miljardia. Bravo Katainen!!!

Totuus on tällä hetkellä, että Suomen valtio velkaantuu hälyyttävällä vauhdilla. Me syömme enemmän kuin ansaitsemme. Kataista tuskin liikuttaa vähääkään miten meillä menee, sillä hänen ministerikautensa loppuu neljän kuukauden kuluttua ja hän jättää uppoavan laivan persujen paikattavaksi.

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Eikös Käteinen halua tänne miljoona maahanmuuttajaa lisää nyt ainakin ja samaan aikaan uutisoidaan kuinka tänne tulevista n.90 prossaa luku ja kirjoitustaidottomia. Etsikää logiikka tästä touhusta, minä en sitä ainakaan löydä ja jos joku tajuaa niin voisiko selvittää minullekkin. Eikös ollutkin kauhean rasistinen ja populistinen kommentti, vai oliko sittenkään.

Jäppinen (nimimerkki)

Toivottavasti löytyy muita säästökohteita kuin kehitysapu. Mitä ne meistä maailmalla ajattelisivat, jos sen lopettaisimme kertomalla samalla, ettei meillä ole varaa omistakaan asunnottomista,köyhistä ja ruotsinkielisten aiheuttamista erikoispalveluista huolehtia? Olisihan se liian yksinkertaistakin ratkaista ongelmasta vähintäin puolet. Säästyisihän siinäkin melkein 50 milj./vuosi, jos kutsuisimme joukkomme pois Afganistanista. Vuoristolaisheimot siellä kasvattavat huumeita ja pitävät eukkojaan kurissa omalla tavallaan, ei meidän eikä siellä olevien muitten maitten joukkojen rahkeet riitä sen asian muuttamiseen. Maassa maan tavalla. VVM:ssä kai tehdään listaa "turhista menoista". Luulen, ettei siihen n.s. perheitten yhdistämismäärärahat kuulu. Onhan se hyvä, että somalipoika saa tänne perheensä, serkut ja niitten ottolapset biologisine vanhaempineen ja mummoineen.

sekatyömies (nimimerkki)

Aikamoisia ennustajia tuolla VVM:ssä. Että valtio oikein velkaantuu ja joudutaan leikkaamaan menoja. Oppineita ovat.

Kysyin muuten samaa kymmeneltä kaveriltani. Yhdeksän sanoi samat sanat. Yksi sanoi, että ei tiedä, mutta niin hän vastaa aina.

Eivät sitten julkaisseet vielä leikkauslistoja. Ne julkistetaan vasta vaalien jälkeen, niin kuin on tapana.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Oppineita ovat, korkeasti palkattuja ja koulutettuja.

Olisikohan aika ehdottaa Suomeenkin valtion ja kuntien virkamiehille vaikkapa edes 10% palkanleikkausta? Saman tapaisia on toteutettu muuallakin ja tuntuvat auttavan asioiden hoidossa. OLISI

Eli siis ... täten lupaan että mikäli minut valitaan eduskuntaan niin ensimmäinen asia jonka laitan vireille on Virkamiesten (+ kansanedustajien) yleisen 10% palkan-alennuksen.

Alennus ei koske hoitoalan pätkätyöläisiä tai muuten jo valmiiksi ahdingossa olevia. He ovat jo kärsineet tarpeeksi tästä käynnissä olleesta "tuottavuusohjelmasta".

Vieraissa (nimimerkki)

Persujen Ruohonen-Lernerin esittämän virkamiesten palkkojen alentamisen tyrmäsi Soinikin.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Soini... No, jos olisin suunnilleenkaan samaa mieltä hänen kanssaan (tai riittävän pyrkyri) niin olisinkin mitä luultavimmin persuissa. Mutta, enpä satu olemaan.

Kysymys ei ole siitä pitääkö jonkun maksaa velat, vaan ainoastaan siitä kuka maksaa ja kuinka paljon. Kataisen linjalla ne joilla on vähiten joutuvat maksamaan eniten.

Jorma Joki

"Olisikohan aika ehdottaa Suomeenkin valtion ja kuntien virkamiehille vaikkapa edes 10% palkanleikkausta? Saman tapaisia on toteutettu muuallakin ja tuntuvat auttavan asioiden hoidossa."

Tuntuvat auttavan ? Mitä ihmettä se tarkoittaa ? Että tuntuu, että on enemmän rahaa lompakossa ?

Valtion ja kuntien virkamiesten palkkoja leikataan niissä maissa, jotka ovat ajautuneet IMF:n ja muiden kuppaajien syliin, siellä ensimmäiset toimet ovat juuri palkkojen leikkaukset. Euroalueella tapahtuvat leikkaukset ovat kuitenkin (vähintään) kaksipiippuinen juttu.

Suomessa oli v. 2008 n. 120 000 valtio ja kunnan virkamiestä, keskipalkka arviolta 3000 euroa kuussa. Nopeasti laskettuna 10% palkanlasku "vähentää" valtion menoja runsaat 400 miljoonaa euroa vuodessa. Kun Suomen BKT:sta n. 50% perustuu yksityiseen kuluttamiseen, niin se tarkoittaa, että yksityisestä kulutuksesta on 400 miljoonaa euroa poissa, kun valtion tulomuodostuksesta n. 8% tulee ansioverotuksesta ja n. 30% välillisistä veroista, kaikki on pois valtion tuloista. Lisäksi luonnollisesti yksityinen sektori kärsii vähentyneestä kulutuksesta, seurauksena konkursseja, lomautuksia, työttömyyttä.

Miten ajattelit korvata nuo valtiolta poistuvat tulot, veronkorotuksilla kenties ? Ehkä painottaen välillistä verotusta ? Entä yrityksille aiheutuneet menetykset ?

Entä miten ajattelit asiaa ajaa, kenties talousarvioaloitteella ? Olet varmasti miettinyt, kun oli jo prosentitkin tarjota. Kiinnostaisi tietää.

Henry Bjorklid

Hyvä!
Ehdotan kuitenkin leikkausprogressiota, sekä myös kanasnedustajille ja virkamiehille palkkakattoa.
Jos joku lähtee kun palkka putoaa, niin lähteköön. Ei Suomi kaipaa "leipäpappeja", jotka eivät ole valmiit uhraamaan mitään isänmaan eteen. Säästösumma olisi pieni tällaisessa palkkakatossa, esim. 5.000 €/kk, mutta moraalin nostona se olisi hyvä.

Henry

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Henry: Olen samaa mieltä itse asian kanssa. Siis eihän rivipoliisien tai muiden kohtuullisen pientuloisten kimppuun ole aikomus eikä tarpeen käydä.

Ja kuten aiemmin mainitsinkin jossain.. Kyse ei ole siitä että pitääkö se kerran otettu velka jotenkin maksaa, vaan siitä keneltä ja mistä rahaa otetaan. Eli painotuksista ja priorisoinneista.

Köyhien jatkuva kuppaaminen välillisten verojen nostolla vain kasvattaa sosiaalisia eroja ja lisää ongelmia läpi yhtieskunnan.

Löysä (nimimerkki)

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Poliitikkojen+etsittävä+6+miljardin+kiristykset+ja+säästöt+vaalien+jälkeen/1135262282992

Yksi Neuvonen vaan (nimimerkki)

Suomen tulevaisuuden taivas on kirkas, jos nämä oppositiovoimat
pidetään sivussa.
Vasemmisto ja soinilaiset ajaisivat Suomen kehitysmaaksi.

Elvytetään edelleen ja setelipaino kolmeen vuoroon.
Kyllä se siitä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Setelien painaminen / rahan ostovoiman laskeminen on vain lisää sortoa köyhille, ei se rikkaan kukkarossa tunnu.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Velan lisääminen ei auta, se vain tarkoittaa lisää korkoja maksettavaksi. Ja koska velka otetaan ulkomailta, on velan lisääminen vain rahan lypsämistä kansalta.

Lahjomaton Kielisoturi Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Yksi on ylitse muiden, nimittäin kaksikielisyys ja sen inkarnaatio pakkoruotsi. Ne lakkauttamalla maamme säästää 10 miljardia vuodessa. Joka vuosi.

Haittoja ei ole lainkaan.

No miten niin voitamme 10 G€/a

: kun lakkautamme kaksikielisyyden, niin erityisesti lakkautamme ruotsinkielisten suosimisen, mikä on johtanut seuraaviin täystuhoihin: Nordea, Stora, Sokli, Kemira, UMTS, muutamia KYMMENIÄ MILJARDEJA mainitakseni. Lisäksi joka päivä suomalainen myyntimies häviää kauppoja ruotsalaiselle, norjalaisella, tanskalaiselle, kun meidän myyntimies ei osaa englantia tarpeeksi eikä osaa saksaa, ranskaa, espanjaa, kiinaa, portugalia, venäjää, japania, koreaa, vietnamia ym ym ym, siksi, kun on joutunut panostamaan pakkoruotsiin.

ee-n (nimimerkki)

Kielilansäädännön ansiosta ruotsalaiset firmat saavat kuin lahjaksi Suomen omaksi kotimarkkina-alueekseen.
Suomalaisilla firmoilla ei ole vastaavaa etua Ruotsissa.

Oma kysymyksensä on miten kotimaiset firmat voivat sitten kilpailla ruotsalaisten firmojen kanssa, kun yhteiskunnan toimintoja kilpailutetaan, ulkoistetaan?

Melko tuorehan on kielilakiuudistus 2003, jonka mukaan ulkoistettujen, yksityistenkin firmojen pitää kyetä antamaan palvelua ruotsiksi, koska ne ikäänkuin kuuluvat julkisen palvelun piiriin.

Niin sidotaan kansan työllistyminen myös yksityisissä firmoissa pakkoruotsiin. Jos et osaa ruotsia et saa työtä. Raakaa touhua ja kiristämistä.

Tämä on vain pieni mutta järjetön kielipoliittinen yksityiskohta.

Koko kielilainsäädäntö on ehdottomasti mitä pikimmin uusittava.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen kai muistanut mainita että olen pakkoruotsia vastaan. Säästämiskohteena se on helposti eriteltävä, ja tulokset ovat Suomen mitassa merkittävät.

Vieras (nimimerkki)

Mikä se semmoinen yhteiskunta on jossa lapsia vekotellaan homoiluun.

Tämä Joni Toivonenhan käy työkseen kouluissa narraamassa pikkupoikia homoseikkailuihin. Nuoret kun ovat vielä epävarmoja niin tuollaiset homot voivat saada ne vielä mukaansa. Ja me maksetaan vielä tuolle hinajaalle tästä !

On se prkle sairasta.

Ilmari Röyskä (nimimerkki)

Tosi-irvoinen yhteiskunta, jota johtaa irvojohtaja.

Käypä katsomassa metroasemilla vaatemainoksia, joiden teema on homoseksuaalisuus ja jopa lapsi asetettu pedofiiliasentoon. Tämän näkee kyllä jokainen kuvataiteilija, mutta muille se on vain yksi huomaamaton vihje, suggestio, jolla luodaan homoilua.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Hieman menee ohi aiheesta? Mutta .. ei jaksa alkaa hävittämäänkään.

Ilmari Röyskä (nimimerkki)

"Joni Toivonenhan käy työkseen kouluissa narraamassa pikkupoikia homoseikkailuihin"

Voisitko selittää tarkemmin väitteesi. Sehän on äärimmäisen paha - tai sitten äärimmäisen hyvä, jos on erityisesti hyvä saada lisää homoja. Siis missä, miten, milloin sellaista on tapahtunut.

JanneT (nimimerkki)

Moi

Tuo virkamiesten liksojen vaikutus BKT:n on yksi kusetus sinänsä. Pitäisi ryhtyä puhumaan nettokansantuotteesta niin fokus kohdistuisi oikeaan asiaan.
Oikeasti nyt paikataan lainalla ja "yksityisellä kulutuksella" sitä mikä on paennut maastamme. Mikä on paennut?
Ulkomaankaupan työpaikat, siellä ne hyvinvoinnin rahat on.

Henry Bjorklid

Näin varmaan, mutta kun päättäjät päättävät ottaa velkaa, lähettää rahaa muualle, niin eikö heidän pitäisi olla myös mukana velkatalkoissa?
Moraalia osoittaen.

Kallis eurohan on nyt syynä (pääsyynä?), siihen, ettei vienti vedä enempää.
Tosin suomalaisten pitäisi ostaa enemmän suomalaista, mutta kun sitä ei enää pakkauksiin merkitä.
Tai "valehdellaan" erilaisin konstein.

Tänään ostin leipää ja Vaasan leivässä luki: "Leipä joka on tehty lähileipurisi reseptin mukaan"
Eli kyseinen leipä ei välttämättä ole lainkaan lähileipää. Voi tulla Vaasasta, Eestistä jne. [No, meni vähän aiheen ohi, mutta kun sormia on niin hankala pysäyttää.]

Henry

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Moraali on semmoinen jännä asia. Aivan kun arvotkin, ne jotenkin tuntuvat unohtuvan sitten kun on toimissa mukana.

ee-n (nimimerkki)

"Säästämiskohteena se on helposti eriteltävä, ja tulokset ovat Suomen mitassa merkittävät."

Moni on yrittänyt laskea. Pakkoruotsihan ei ole mikä tahansa kouluaine, vaan se on tietyn valtapiirin suora ja epäsuora vallankäytön väline. Tämä hallitus kiristää eri tavoin kansaa vähemmistön ja naapurimaan kieltä oppimaan. Pakkoruotsi koskee myös elinkeino- ja työllisyysministeriötä yllättävällä tavalla. Puhumattakaan ministeriöistä, jotka suunnittelevat aluepolitiikkaa ja tietysti koulu- ja kulttuuripolitiikkaa.

Opetusministeriön työryhmä on hyvin hiljaa tämän viikon kokoustensa päätöksistä. Suukapula?
Nyt huhutaan, että ruotsia alettaisiin opettamaan jo toisella/neljännellä luokalla.
Tietänet, että työryhmän vetäjä hra Lankinen on mukana Svenska-nu:ssa, joka on sekä Ruotsin että Suomen valtion yhteinen ruotsalaiskansallinen lobbausjärjestö. Kohteena suomenkieliset koululaiset.
Hra Lankinen on myös sitä mieltä, että englanti on niin turha kieli, että sen ”selkä on murrettava”.

Koko tilanne on niin absurdi. Ihminen luulee, että yli 90% enemmistö on jo massansa painolla turvassa nk länsimaisessa demokratiassa. Kun enemmistöä edustavat puolueetkin kääntävät selkänsä ja siirtyvat naapurikansan ja sitä maassa edustavan vähemmistön riveihin valtavan fondi- ym rahan voimalla, enemmistö onkin yhtäkkiä kädet ylhäällä seinää vasten. Onko pakko antautua?

En olisi osannut tällaista kehitystä odottaa vielä pari kymmentä vuotta sitten.

No tulipa pitkä sepustus.
Jatkoa!.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Kiitos kommentistasi.

En oikeasti tajua miksi ruotsin kielen asemaa pitäisi enää vahvistaa. Se on nykyiselläänkin käyttötarpeeseen nähden aivan ylimitoitettu ja kansainvälisen tilanteen muuttuminen tulee tuomaan opiskeltaviin kieliin lisää tarvetta.

Vieras (nimimerkki)

vieläkö tähän saadaan jatkoksi etelän pullamössö tyyppien torkkupeitto jupakka...onko enää parempia paikkoja mihin veronmaksajien rahat pistetään? Suomeen pitäisi saada uusi Kekkonen johtamaan...tai sitten kunnon sotilasjunttaa, alkaa hermot kärähtää vähemmästäkin bensan hinnan nostosta, ruokien "halpenemisesta" jne...jos haluan nähdä pellejä, ostan lipun sirkukseen!! Eduskunta taitaa olla niin korruptoitunut suurimmalti osin ettei muutoksia ole luvassa...taitaa homma mennä kuten tv:ssä eräs tunnusti ja ennusti ja pahempaa on luvassa...hyvät kevään jatkot kanssa kansalaisille...kohta aika pistää äänestäen, eiköhän käännetä kelkka uusille urille. Kiitos

Toimituksen poiminnat