Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Päättäjien ja köyhien maailmat

Tuoreessa hesarin pääkirjoituksessa viitataan tutkimukseen jonka mukaan päättäjät ja köyhät elävät eri maailmoissa. Kovin on totta ja tuttua kun itse on Suomen touhuja katsellut ja kuunnellut. On selvästi huomattavissa etteivät hienot puheet kohtaa todellisuutta eivätkä lupaukset muutu teoiksi.

On käynyt aika selväksi, että valtakunnan johdon tasolla on viroissaan ja toimissaan aivan liiaksi ihmisiä jotka eivät koskaan ole olleet oikeassa työssä, eivät ole kokeneet pätkätöitten epävarmuutta tai muutenkaan joutuneet miettimään millä eletään seuraavat viikot tai kuukaudet.

Hyvätuloisen on helppo suunnitella lisää palvelumaksuja ja erilaisia veroja, mutta aivan liian helpolla unohtuu, että erilaisten maksujen ja välillisen verojen korotukset sattuvat aivan eri tavalla niihin joilla ei ole monien tuhansien eurojen kuukausituloja.

En ole mitään luokkasotaa julistamassa, mutta toivoisin että jossain vaiheessa asioita alettaisiin oikeasti ajattelemaan. Mikä on tavoite, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä ja miten niihin päästään. On aika selvää ettei nykyinen johtajistomme juurikaan kansasta välitä, olivat puheet nyt vaalien alla mitä ikinä ovatkaan. Heillä on ollut vuosia aikaa hoitaa asioita ja jäljet ovat kaikkien nähtävillä.

 

Viite: http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4t+ja...

Oikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SA

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Tuo Piraattipuolue on myös aika huono nimi köyhien ja sorrettujen puolueeksi. Merirosvoja ei ole näkynyt aikoihin, mutta näitä "maarosvoja" kyllä sitäkin enemmän.

Nimenomaan se luokkasota pitäisi julistaa korporaatioiden hallintoa vastaan. Miten muuten tästä nykytilasta päästään eroon?
Merirosvolipun salkoon vetäminen ei paljon auta.

Puolueet sirpaloituvat ja koko maa somalisoituu. Lobbarit ja yksityisarmeijat pitävät vanhan vallan leivissä.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Tarkoitin tuossa luokkasodalla sotaa ihmisten välille, koska toivon että asiat saadaan hoidettua ilman väkivaltaa tai muita ikävyyksiä. Korporaatioiden vastustaminen tulee Piraatille kuin luontojaan, koska kaikki tärkeimmät puolueen linjaukset ovat korporaatiopolitiikan ja kansainvälisten monopoliyhtiöiden vastaisia.

Puolueen nimestä kun tulee puhe, muistutan yleensä että Suomessa oli aikoinaan (suunnitteilla) sellainenkin kuin TietoYhteiskutaPuolue. Valitettavasti se kaatui juuri huonoon ja mahdottomaan nimeensä, vaikka asiat olivatkin hyviä, se ei koskaan saanut tarpeeksi julkisuutta ja kannatusta saadakseen edes virallista puoluestatusta.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Mielestäni muuten "piraattipuolue" on parhaimmasta päästä, mitä puolueiden nimiin tulee! Lievä provosoivuus ja jopa itseironia kruunaa kaiken :)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Kirjoitin tähän kommenttim alkujaan Hemmo Koskinniemen puheenvuoroon:

Tunnen köyhyyden tuskan, niin henkilökohtaisesti kuin useiden tuttavieni ja ystävieni kautta. Ystävissäni on työtöntä, pätkätyöläistä, yliopiston apuraha-tutkijaa, hoitoalalle uupuvaa ja pienellä vanhuuseläkkeellä olevia.

Mielestäni Suomen kurssia pitää korjata siihen suuntaan, että tavallisellakin ihmisellä on arvoa ja että toimeentulon pitää olla turvattu.

Olen yhtenä Piraattipuolueen ehdokkaana kannattamassa perustuloon siirtymistä.
http://2011.piraattivaalit.fi/vaalit/julkilausumat...

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Taas hyvä osoitus tästä nykymenosta. Tarvitaan suunnaton tutukimus, jossa korkeasti koulutetut selvittävät vuosikausia asian, jonka kaikki varmasti muutenkin tietävät. Köyhät ajattelevat erilailla kuin rikkaat tai hyväosaiset ? Tosin onhan meillä suuri joukko niitäkin jotka seuraavat kaikenmaailman BB ohjelmia.

Kerro mistä sitten johtuu se, että Suomessa kaikkilla on sama mahdollisuus opiskeluun, mutta toiset hyödyntävät sen kun taas toiset eivät. Kenen vastuusta silloin on kysymys ?

Vieras (nimimerkki)

Älykkyys on jakautunut varmaan sinullekin tutun Gaussin käyrän mukaan. Keskimääräiseen tulokseen (100) ei vaadita mitään ihmeitä. Puolet ihmisistä jää tämänkin tuloksen alle. Kaikkien ajattelu ei todellakaan ole samanlaista.

On vaikea eläytyä älykkyydeltään toisenlaisen ihmisen asemaan. Riittävän älykäs voi periaatteessa kuvitella, millaista olisi jos häneltä puuttuisi tämä tai tuo tieto tai taito (mutta esim. ajattelua tai oppimistahtia on vaikea tietoisesti hidastaa). Sen sijaan lienee mahdotonta ennakoida, millaista olisi jos ymmärtäisi tämän tai tuon asian.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Varmasti näin mitä kirjoitat. Mikä silti estää vastuun kantamisen omasta elämsätä ?
Eihän se ole älkkyydestä kiinni vain onko ?
Auttaako asiaa se, että älykkäämpi holhoaa vähempi älyistä ?
Näinhän tällä hetkellä tapahtuu yhteiskunnan toimesta, vahvemmat ja ällykkäämmät määrävät tahdin.

Vieras (nimimerkki)

Älykkyyteen liittyy kyky analysoida omaa toimintaansa, mikä taas liittyy vastuullisuuteen. "Jos toimin nyt tavalla x, niin siitä seuraa todennäköisesti asia y." Kaikilla ei ole kykyä tällaiseen pohdintaan, saati että näkisi, missä on luultavasti kymmenen vuoden kuluttua jatkaessaan elämää samaa rataa. Lisäksi fiksummankin kaverin on erittäin helppo huijata itseään.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Opiskelun ja koulutuksen autius ja hyödyllisyys on myytti josta pitäisi päästä eroon. Nykyaikana ylempi korkeakoulututkinto ei ole enää mikään tae siitä että sinulla on työtä tai jos onkin niin että sille löytyisi maksajaa mistään. Suurimmalla osalla aloja valmistuneita on yksinkertaisesti niin paljon liikaa ettei kaikille löydy sopivaa työtä, eikä jatko-opiskelu ole mitenkään taloudellisesti turvattu elämäntapa.

Tavallisiin palkkatöihin sisältyy ennakoimattomia riskejä jotka eivät ole ihmisen omaa syytä. Ei ole tavatonta että vaikkapa vanhustenhuollossa (jossa on alimiehitystä) joutuu hoitohenkilökunta tekemään töitä tavoilla joitten seurauksena on pysyviä vammautumisia.

Tosiasia on että järkevästi mitoitettuja työpaikkoja on aivan liian vähän tällä hetkellä. Niiltä ihmisiltä joilla on työ, velvoitetaan tuottavuuden nimissä yhä enemmän ja enemmän suoritusta, eli poltetaan ihmiset loppuun. Samaan aikaan kun osaavia toisia kierrätetään kortistosta koulutukseen ja tutustumaan työelämään tekemään (palkatta) lyhytaikaisia hanttihommia.

Minä en tietenkään ole taloustieteen Guru, mutta eikö olisi terveempää jakaa se työkuorma tasaisemmin kaikkien kesken? Ihmiset jaksaisivat paremmin, eikä tulisi niin paljon loppuunpalamisia eikä syrjäytymisiä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Olen samaam mieltä, että koulutus ei ratkaise ongelmaa. Itse olen läpikäynnyt viime laman ja selvisin vain tekemällä niitä asioita joita osaan. Olisin voinut jäädä voivottelemaan ja odottamaan, että "joku muu" auttaisi minut pulasta, koska en oikeastaan voinut itse sille mitään, että olin luottanut asioihin, jotka sitten eivät pitäneetkään paikkaansa. No siitä on jo riittävästi aikaa ja eteenpäin mennään.
Työn kunnioittaminen on varmaankin se perusongelma joka tämän päivän keskusteluista melko usein uupuu. Työkuorman jakaminen on ilman muuta hyvä asia, jotenkin vain tuntuu, että kukaan ei itse tahdo nähdä sitä milloin on uupumus ja pitäisi levätä. Elämä on täynnä valintoja ja valinnoista seuraa vastuu.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Olisin voinut jäädä voivottelemaan ja odottamaan, että "joku muu" auttaisi minut pulasta, koska en oikeastaan voinut itse sille mitään, että olin luottanut asioihin, jotka sitten eivät pitäneetkään paikkaansa."

Pessimisti ei pety - mihinkään asioihin ei alunperinkään kannata luottaa.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Ajassamme näkyy joukko uusavuttomia, joille perusasioista selviytyminen tuottaa tuskaa, missä silloin on menty vikaan ?"

Ettet nyt olisi eksynyt aiheesta - kuinka onnistut vääntämään siitä faktasta, että köyhät elävät ihan erilaisessa maailmassa kuin hyvätuloiset, jotain tyyliin: "köyhät ovat tietämättömiä, vastuuttomia barbaareja"? O_O
Minulta ainakin meni ohi, millä aasinsillalla tuo on kytkeytyvinään itse aiheeseen.

PS: Köyhänä, kouluttautumattomana barbaarina huomautan silkkaa ilkeyttäni, että kysymysmerkin edelle ei kuulu laittaa välilyöntiä, niinkuin sinä teet.
Tuollaiset toistuvat kirjoitusvirheet antavat vähän sellaisen kuvan, ettet olisi pahemmin lukenut kirjoja.

Vieras (nimimerkki)

Blogissa käsitellyn asian kuvasi Väinö Linna "Tuntematomassa sotilaassa" ytimekkäästi (ulkomuistista suunnilleen näin): Siellä missä saapas ei kalvanut jalkaa ja missä repun hihna ei painanut olkapäätä oli ilo ylimmillään. Suomi marssii eteenpäin.

SKP Rules OK (nimimerkki)

Luokka-Jihad!

Muslimikommunismi!

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Holhoavat kepein ja porkkanoin tyhmää ja epäluotettavaa kansaa.

Sosiaalialan pelkät hallintokustannukset maksoivat viime vuonna sellaiset 277 euroa per suomalainen. Jokaiselle, vauvasta vaariin.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Järjettömiin kavunneet verovarat ohjataan pullaa ja kaffia kokoustamisiin, pieni piiri istuu useilla palleilla imien rahaa ainakin omasta mielestään oikeutetusti. Ostovoimamme on erittäin surkea monopolien takia, tuottajat kituuttavat avustuksilla ja tuilla, on vain aivan liikaa välistä vetäjiä! Viranomaisarmeijan koko vastaa puolen EU:n pyörittämisen tarpeita pikku kärpäsen paskan kokoisessa maassamme, onko tässä yhtään järkeä, kun ainoa perusta määrälle on ennalta laskettujen varmojen äänien määrä! Nukkuvat herätessään tekevät määrän onnettomaksi, mutta virka on pyhä eikä sen tarpeellisuutta saa arvostella, vaikka eläkkeen tullessa virkaa ei enää useinkaan täytetä!
Minimietuuksista otetaan 20% vero, tulonsiirrosta, ollaan olevinaan antavinaan tulonsiirtona enemmänkin, siis tilastollisesti näyttää kivalta, mutta suorat ja epäsuorat verot imevät käytännön kädestä suuhun!
Viime lamasta hyötyi pieni piiri kahmiessaan veljien kesken kaikille ja paljon! Korruptio jyllää suunnattomin kustannuksin, miljoona köyhää alkaa menettää uskonsa koko pelleilyyn, avoimuudesta puhutaan ja samaan aikaan kulisseissa myydään pohjavesiä ja kaivannaiset on lahjoitettu ulkomaalaisille yrityksille, kun siitä siivut jaetaan päättäjille!
Virkavastuu on kuin poliittinen vastuu, eli ei vastuuta, rikoksia ei edes tutkita, päättäjät suojelevat harmaatataloutta saadessaan kivasti siitä välistä!
Aivovuoto maastamme kiihtyy, on kiihtynyt jo pitkään, sitä on piiloteltu luku- ja kirjoitustaidottomien maahan tuonnilla, mikä vaan lisää virkoja ja kustannuksia!
Lastemme niskaan kaadetaan miljardivelat, OECD:n surkeimman elvytyksen kustannukset kaadetaan siitä hyötymättömien niskaan, maaseutu autioitunut jo pitkään, Kepu hylännyt äänestäjänsä!
Yhteiskuntarauha on menossa, kun rahaa tullut ovista ja ikkunoista, silti 20% elää kädestä suuhun, asunnottomien määrä on jo räjähtänyt kestämättömäksi, samoin syrjäytyneiden laumat! Nyt rikoksista vastaavat keikkatyöläiset ulkomailta, jos edes omat rosvot olisi asialla jäisi pöllityt pennit kiertoon! Harmaata taloutta puolue-eliitti suojaa, viranomaisrikokset ovat arkipäivää, lapsemme on annettu lääkejättien ihmiskokeisiin, plasebo-mielialalääkkeitä syötetään 700 000 kansalaiselle, lääkkeitä joita ei olla tutkittu kunnolla ja ikävät tulokset on vaiettu, kouluampumiset säästöjen seurauksen karua jälkeä ja vasta jäävuoren huippu!
Onneksi oma jälkikasvu on saanut kasvaa lapsuutensa liki maalla, kun tietää itse miten julma maailma on jos ei omatunto hyväksy kyynärpää etenemistä!
Ministerimme karua todellisuutta vastaavat, luulisi edes jotain tietoa ministeriön tehtävistä olevan että kelpaisi työhönsä, tuhoa kun tuntuvat vaan tuottavan, kiiltokuvapojat ja mainostoimiston tytöt!
Jo verohelpotusten poisto hyväosaisilta riittäisi vaadittavat leikkaukset korvaamaan, mutta herramme vaan veroja keksivät lisää!
Käsityöläisenä on vaihtoehtoja enemmän kuin yliopisto maisterilla, vallankin kun materiaaleja on monia joiden työstö onnistuu ja tuotesuunnittelu asiakkaan tarpeisiin tai markkinoita varten sarjoissa helpottaa myös, tosin pienyrittäjyys on liki taloudellinen itsemurha jos ei ole hyvien veljien rahoitusta luvassa, paitsi kun pienestä alkaa pikkuhiljaa kasvattaen, pienyksiköt tuovat työtä, vaikka yhteiskunta ei siihen kuin keppiä tarjoa!

työtön maisteri (nimimerkki)

Minut määrättiin menemään muutaman viikon kuluttua alkavalle työkkärin työnhakukurssille. Niilläkö tilastot saadaan taas kauniimmiksi? Eikö olisi aika tehdäkin jotain??

En tiedä, kuka näitä kursseja oikein suunnittelee, joku jolla ei varmaan ole rahasta pulaa. Minä tarvitsen työtä, en mitään höpöhöpökurssia. Osaan kyllä hakea töitä, ainut ongelma on, että niitä työpaikkoja mitä hakisin ei vaan ole! Ei siinä tämmöiset kurssit auta pätkän vertaa.. Tyhjästä on paha nyhjästä - töitäkin!

Kyllä tosiaan on päättäjien maailma ihan jossain muualla kuin tosielämässä!!!

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Samaa kirjoittelin itse viime vuoden loppupuolella. Sainhan toki ATK.ajokortin suoritettua (A.taso), mutta mitä ihmeen mieltä siinä oli kun minulla on itselläni IT-puolen tuoreet maisterinpaperit.. Mutta niin kun työkkärin virkailija tahtoo niin köyhä juoksee.

Aiheesta:
http://joannakurki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48180-...
http://joannakurki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48247-...
http://joannakurki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50011-...

Toimituksen poiminnat