Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Tunisiassa vallankumous, presidentti paennut maasta.

 

Normaalistihan Tunisia on tavallisen suomalaisen mielessä vain yksi niistä mahdollisista etelän rantalomakohteista joissa käydä tuhansien muitten kanssa lämmittelemässä. Ei siinä monikaan tule ajatelleeksi mitä muussa osassa maata tapahtuu kun aika kuluu lomakohteen rannoilla ja ravintoloissa.

Olen seurannut Tunisian tilannetta hieman aiempaa tarkemmin kun selvisi että siellä toimivan Piraattipuolueen aktiiveja on pidätetty ja ilmeisesti pahoinpidelty heidän vastustaessaan valtion harjoittamaa tietoliikenteen estoa, vakoilua ja salasanojen varastamista. Teleyhtiöiden avustuksella valtion viranomaiset olivat muun muassa keränneet ihmisten gmail ja Facebook salasanoja ja keränneet vakoilumateriaalia.

Tilanne on ilmeisesti edelleen kireä, turvallisuusjoukoilla on 'oikeus' ampua tavallisia ihmisä. Tosin toivoisin että tilanne alkaa rauhoittumaan kun syrjäytetty presidentti on poistunut maasta saatuaan turvapaikan. Toisaalta on olemassa viitteitä siitä että tämä vallankumous saattaa aikaansaada ketjureaktiota muissakin islamistisissa maissa, joissa tavallisen työtätekevän ja koulutetun kansan asema on huono.

En ala ennustamaan miten tässä käy, aika näyttää. Toivon kuitenkin että Tunisian Piraattipuoluelaiset vapautetaan pian eikä maassa tällä hetkellä oleville turisteille yms käy kuinkaan.Viitteet:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/01/tunisian_vallankumous_voi_levita_muihin_arabimaihin_2289904.html

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/01/tunisian_syrjaytetty_presidentti_saapui_saudi-arabiaan_2289920.html

http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtaista/lehdistoetiedotteet/627-tunisian-piraattipuolueen-aktiiveja-pidaetetty-laittomasti-piraattipuolue-vaatii-suurlaehettilaestae-puhutteluun

http://opennet.net/blog/2011/01/tunisia-shuts-off-internet-filterOikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SA

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Miksi Suomessa kansa ei halua ottaa valtaa - niin, itselleen!?!

Vieras (nimimerkki)

Talvella liian kylmä ja kesällä ei kiinnosta.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Ilmeisesti riittävän monen mielestä tilanne ei ole vielä riittävän paha. Mutta yleistä tyytymättömyyttä ja heräämistä on tekeillä.

Vieras (nimimerkki)

Tunisian valtion toimia voidaan verrata jossain määrin myös meidän kotoisen suomen politiikan harjoittamiseen. Nimittäin tunisian presidentti oli ennen pakoaan huolissaan turismista. Meillä ollaan huolissaa myös muiden maiden asukkaista (humanitaarinen maahanmuutto),mutta ei oman maan kansalaisista kuten ei tunisiassakaan.

Mutta missähän viipyy meidän kansan nousu barrikaadeille? Olemmeko tosiaan luonteenlaadultamme "hiljaisia hyssyköitä" joita saa "kusettaa" määrättömästi? Tilanne tulee varmaankinsuomessakin muuttumaan lähivuosina maahanmuuton lisääntyessä. Katsotaan, katsotaan sanoi lääkäri!

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Lisättäköön tietona että Tunisian Piraattipuolue on noussut mukaan tilapäiseen hallitukseen. Uusi eduskunta valitaan n puolen vuoden sisällä valtiollisilla vaaleilla, siihen saakka virkaa tekee tilapäinen yhteenliittymä.

Toimituksen poiminnat