Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Tukijärjestelmä remonttiin.

Olen tänään lukenut eri medioissa kommentteja Ylen uutiseen, jossa mainittiin lapsilisien leikkaantuvan pois kaikkein köyhimmiltä. Kommenttimyrskyä on riittänyt, mikä sinällään on ymmärrettävää koska aihe on ikävän kuuloinen. Tosin ainakin minulle on jäänyt avoimeksi kuinka moni kommentoija oikeasti ymmärtää tukiviidakon pykäliä ja pystyy sanomaan mitkä tuet tulevat missäkin tilanteessa.

Erilaisia yksittäisen ihmisen saatavilla olevia valtion ja kuntien tukia on kymmenittäin. Erään näkemäni laskelman mukaan kaikkiaan noin kuutisenkymmentä (60). Osa tuista on toisiaan poissulkevia, osaa taas maksetaan samaan aikaan rinnakkain. Osa tuista on ensisijaisia ja toiset täydentävät edellisten puutteita. Tämän viidakon perkaaminen tulee lähitulevaisuudessa olemaan välttämätöntä, jossain vaiheessa valtiolla ei yksikertaisesti enää riitä resursseja kaikkien niiden joutavien paperien pyörittämiseen, vaan virkamiehiä on ohjattava tekemään jotain hyödyllisempää palkkansa eteen.

En tiedä miksi juuri tänään Yleisradion toimittaja katsoi aiheelliseksi tehdä aiheesta uutisen, onhan tämä järjestelmä ollut vuosia olemassa. Mutta, kommentoidaan nyt kun kerran asia on esille virallisesti nostettu. Ehdotan että seuraava eduskunta laittaa ensi töikseen tulille Perustulon suunnittelun ja tukijärjestelmän virtaviivaistamisen.Oikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SA

PS: Olen sitä mieltä että pakkoruotsista on päästävä eroon.Viite: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/lapsilisat_leikkaantuvat_kaikkein_...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Olisiko "pakkoruotsi on hävitettävä" ehkä liian väkivaltaista retoriikkaa :D.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Ei kenenkään äidinkieltä pidä hävittää, se on varattava vain äidin kieleksi, ja jokaisen annettava puhua sitä omaa äidinkieltään kenen kanssa haluavat. Sen sijaan ei millään verukkeilla pidä vaatia kansan enemmistön pakottamista opiskelemaan mitään kieltä, jota hän ei tarvitse.
Äidinkieltä tarvitsee varmasti jokainen ja jokainen kieliryhmä voi järjestää palvelunsa itse muunkielisten seassa eläville ummikoilleen.

Nimenomaan kieli ja uskonto pitää erottaa yksityisyyden piiriin kuuluvaksi yksityisasiaksi. Valtio tarjoaa erikielisille kansallisuuksille palveluja siinä laajuudessa kuin se on kohtuullista.

Mitä ne ihmisoikeudet sitten ovat, jos aina ollaan hävittämässä toisen väestöryhmän kulttuuriin kuuluvia perusasioita. Yksilön oikeuksia täytyy kunnioittaa, mutta se ei velvoita muita mihinkään muuhun.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Se on muistaakseni jo käytetty. Tosin, käsittääkseni lauseen keksijä on kuollut aika kauan sitten joten tekijänoikeudet ovat rauenneet. :-)

Riippumaton tarkkailija (nimimerkki)

Uutinen perustuu väärinkäsitykseen. Toimeentulotukea saava saa yhdestä lapsesta lapsikotuksen 292 euroa. Jos perhe ei saa toimeentulotukea, se saa lapsilisän 100 euroa. Näin toimeentulotuen lapsikorotus on kolminkertainen lapsilisään verrattuna.

Toki lapsikorotusta voitaisiin alentaa 100 eurolla ja vastaavasti jättää lapsiliä tulona huomioimatta. Lopputulos olisi tuen saajan kannalta aivan sama.

Pekka Manner

Näin on!
Uuutinen oli siis ankka. Lapsiperheillä on hyvät edut edelleen.

Vieras (nimimerkki)

Kannatan, ja pakkoruotsi on kysymys, missä pitäisi ehdottomasti kuunnella "tavallisten ihmisten" mielipiteitä, eikä antaa eduskunnan "yli-ihmisten" päättää.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Tai ainakin pidettävä huolta että eduskuntaan äänestetään niitä jotka ovat sitoutuneet pakkoruotsin lakkauttamiseen.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Kyllä tähän sosiaaliturvan uudistukseen sopii hyvin se sanonta, että "ennen kurki kuolee, ennen kuin suo sulaa".

Kaikki tukiviidakot, niin yksityisen henkilön kuin maatalouden ja muun elinkeinoelämän, ovat itse asiassa poliitikkojen kutomia hämähäkin seittejä, joilla äänestäjien ääniä pyydystetään. Siksi kukaan poliitikko ei ole halukas muuttamaan mitään, koska on aina helppoa luvata jotain tukea lisää - ja vetää se sitten jostain muusta pois erilaisella yhteensovituksella. Kysymyksessä on siis laaja maan tapa äänestäjien pettämiseksi lahjomislupauksilla.
Kaikki poliitikot pitäisi haastaa oikeuteen lahjomalupauksista.

Tämä sosiaalituen ja muun tukiviidakon perkaaminen ja verotuksen uudistaminen on siis välttämättä tehtävä nyt, kun maa on rahoituskriisissä. Puolueet eivät sitä vallanhimossaan halua tehdä ennen vaaleja - eivätkä vaalien jälkeenkään. Siksi pitäisi valita virkamieshallitus - kansallinen teurastuskomitea - tekemään ehdotus kaiken turhan karsinnasta ja oikeudenmukaisen ja ymmärrettävien lakien valmistelusta.

Minä en luota vähääkään näihin vaalimainostajiin, jotka hokevat entiseen tapaan: lapsiperheet, yksinhuoltajat, sotaveteraanit, jne.
Tarvitaan järjelliset esitykset. Kalle Kaniini on mukana valmistelussa monella areenalla, eikä ole oma lehmä ojassa. Tulkaa mukaan talkoisiin ja ajatelkaa omilla aivoillanne, ei niillä jotka jäivät puoluetoimiston narikkaan.

Pera Pertsa (nimimerkki)

Toimeentulotuen perusosassa huomioidaan lapset :

1. lapsi 293,38
2. lapsi 272,42
3. lapsi 251,47

Eli noista kun vähentää lapsilisän, niin silti jää käteen
enemmän kuin lapsilisä pelkästään.

Vieras (nimimerkki)

Reijo Tossavainen ehdotti että Suomeen tulee perustaa virasto, tai käsittääkseni joku olemassa oleva vanha virasto pitää muuttaa tukiviidakon pykäliä raivaavaksi uudeksi byrokratian vähennysvirastoksi.

Minusta tuntuu että Suomen politiikkaan on muodostumassa Perussuomalaisten myötä Jupiteria muistuttava kannatuskeskittymä. Veikkaanpa ettei Suomessa olla ikinä nähty mitään vastaavaa! Ja ajatella! Kaikki tämä on vasta alkua!!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jupiter

Perussuomalaisten vetovoima on jo nyt niin voimakasta että se repii vastustamattomasti mukaansa kaiken suosion.. Tämä jättiläinen imuroi kaikki hiukankin huterat äänet..

Samalla tämän uuden MEGA-puolueen massa senkun kasvaa kasvamistaan..

Luojan kiitos meillä on Perussuomalaiset!

Ps. Mitä luulette.. Mahtaako olla totta että Perussuomalaisten kannatus huitelee jo eräissä epävirallisemmissa kallupeissa jo yli 90% kaikista annetuista äänistä?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Jupiteria vähintään tarvitaan. Nykyiset valtarakenteet ammutaan paskaksi ja laitetaan Jupiteria kiertäviksi renkaiksi taivaanpankolle.

Mikää komitea ei enää riitä asioiden valmistelemiseksi. On saatava virkamieshallitus, joka vastaa säädösten ryteikön raivaamisesta.

Niinistön mukaan Sailas on sairasvuoteellakin "yhden miehen vakaustuskomitea".
Niinistön toteamuksesta tulee mieleen se vanha vitsi, jotta "voimia on niin paljon kuin yhdessä kylässä, jossa on vain yksi keuhkotautinen kissa". Kyllä Sailas varmaan vetäjäksi kelpaisi, mutta on kohtuutonta vaatia häneltä kaikkea, ja evätä sitten poliittinen kannatus ehdotuksilta.

Lobbausjärjestelmä ensiksi lahtarin penkkiin.

K Veikko

“Oikeus korjata tekstiä pidetään. 2010 CC-BY-SA”

Pelkäätkö jotenkin menettäväsi oikeuden omiin kirjoituksiin ja ajatuksiin, jos et nimenomaan pidätä tuota oikeutta itsellesi?

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Se on lähinnä varattu vain selkeimpien ajatuskuprujen ja kirjoitusvirheiden varalle. Pyrin välttämään kirjoittelua sellaisissa mielentiloissa että joutuisin niitä seuraavana aamuna katumaan.

Vieras (nimimerkki)

Pitäisikö pakkoruotsi vaihtaa sitten pakkovenäjäksi? Yhtä hyvin voitaisiin sanoa, onko pakko ylipäänsä käydä koulua, kun se kerran on niin mahdotonta.

Sotien jälkeen ei ollut puhettakaan tällaisista "pakoista". Oli hyvä, että sai edes käydä koulua.

Nyt vain pitäisi päästä tupakka suussa suoraan sossun luukulle kun ei vielä ole edes päässyt tissistä irti!

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Jos olisin hieman ilkeämpi niin ehdottaisin kyllä kiinan opiskelua ruotsin tilalle, mutta olkoot nyt. On parempi ettei ala ennustamaan maailman menoa liian pitkälle.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ihan ensiksi kelan, työkkärin ja sossun voisi yhdistää saman katon alle.

Eri konttoreissa kyllä käytetään samaa tietojärjestelmää ja kommunikaatio niiden välillä pelaa reaaliajassa, silti asiakas joutuu juoksemaan papereita sijainnista toiseen. Todistamaan samat asiat moneen kertaan eri luukuille, joka kerta jonotuksen jälkeen.

Lisäksi tuossa loputtomassa sotkussa on helppo mielivaltaisesti loukuttaa asiakkaita erilaisiin sudenkuoppiin. Senkuin jättää mainitsematta jostain vaaditusta pikku koukerosta, täytättää väärän lomakkeen, jättää pyytämättä jotain todistusta, ennenkuin on liian myöhäistä...

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Mielestäni Verottaja saisi olla samassa. Helpottaisi asiointia kun menisi rahat saman talon luukulta toiselle.

Vieras (nimimerkki)

Mitä tekemistä verottajalla on sossun kanssa? Vai tarkoititko ulosottovirastoa, joka ottaa veronpalautuksista ruokkomaksut suoraan?

jarno pelkonen

9 e/päivä orjatyöllistämiseen voisi kanssa tehdä muutoksen.
Miksei sitten laiteta poliisit , palomiehet ja lääkäritkin tekemään 9 euroa päivä ????

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen tuosta tekotyöllistämisestä kirjoittanut viime vuoden puolella useammankin kirjoituksen. Ja kyllä juu, se ketuttaa aika raskaasti, kun työtä saisi tehdä mutta ei siitä palkkaa haluta maksaa.

Vieras (nimimerkki)

Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat;=J

Toimituksen poiminnat