Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Egyptissä juhlitaan: Mubarak on luopunut vallasta.

 

Toistaiseksi valtaa pitää armeijan hallinto. Toivotaan että tilanne rauhoittuu pian ja Egyptissa päästään järjestämään asialliset vaalit syksyllä.

 

http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/02/201121125158705862....

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Katson ja kuuntelen Al Jazeeran lähetystä netistä..
http://english.aljazeera.net/watch_now/

Siis se tunnelma tulee läpi todella vahvasti.. Puhutaan kielimuureista, uskonnoista tai mistä.. mutta kyllä tuon tuntee.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Onhan se hetkisen valon tuikahdus, josta karahdetaan karuun arkeen. Enemmän demokratiaa on vasta mahdollisuus. Se ei poista Egyptin kapeaa elinkeinorakennetta. Tulolähteet ovat turismi, Suezin kanava, Punaisen meren välivarastokäyttö. Lisäksi Punaisen meren molemmilla rannoilla on hyödyntämättömiä öljy- ja kaasuvaroja.

Siinä ne ovat. Maatalous työllistää eniten, mutta ei riitä täyttämään egyptiläisten ravinnon tarvetta. Kaupustelu ja erilaiset palvelut työllistävät myös, mutta eivä varsinaisesti tuota mitään. Merkittävä osuus egyptiläisten toimeentulossa on myös USA:n avustuksilla.

Egyptillä on ollut 30 vuotta vakaan hallinnon aikaa, mutta maan elinkeinorakenne on jäänyt tuona aikana kehittämättä. Miljoonat egyptiläiset ovat siirtyneet töihin rikkaisiin öljyvaltioihin. Siinä sitä ollaan sen puhtaan kaulan kanssa.

Meillä päivitellään Nokian tilannetta ja sen rakennemuutoksen myötä pahenevaa työttömyyttä. Epygtissä ongelmat ovat moninkertaiset. Parasta, mitä EU voi tehdä, on valmistautua humanistiseen avustustoimintaan, jotta Egyptiläiset tai ainakin mahdollisimman moni heistä saadaan pysymään kotimaassaan. Jos alkanut vallankumous purkautuu pakolaisuutena, pulassa on koko Eurooppa.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Mikä tässä on mielestäni akuuteimpana riskinä on kansannousun leviäminen muihin lähialueen maihin. Siis suurin osa niistä on hyvin samalla tavoin johdettuja, eli vallassa on pieni eliitti joka pitää rahat ja joka alistaa köyhyydessä elävää kansaa.

Toki Egyptilläkin on ongelmia edessään. Ruuan hinta on noussut tasolle ettei siihen enää tahdo olla kansalla varaa, iso osa valtion varoista on piilotettuna nykyisten ja entisten johtajien varastoihin.

Egyptillä on kuitenkin yksi hyvä puoli. Kansa luottaa armeijaan ja jos edes jotain kohtuullista demokratisoitumista on odotettavissa, on mielestäni täysin mahdollista että tilanne rauhoittuu kohtuullisen vähällä verenvuodatuksella.

Toimituksen poiminnat