Joanna Kurki Sivuston tehtävä ja tavoite on julkaista ajatuksiani jotka toivottavasti herättävät edes muutaman ihmisen ajattelua. Lisäksi on tavoitteena tuottaa näkyvyyttä joka osaltaan auttaa saavuttamaan tämänhetkisen työllistymistavoitteeni. Eli pääsyn kansanedustajaksi 2011 alkaen.

Perustulo nyt!

Allaoleva on Mikko Honkosen tekstiä Facebookissa ja kopioitu kirjoittajan luvalla. Olen itse miettinyt asiasta kirjoittamista, mutta tämän luettuani tuli mieleen, että kirjoitukseeni lipsuisi liikaa hävyttömiä sanoja.

Olen ehdolla Keski-Suomesta ja kannatan perustulon aikaansaamista. Ihmisiä on pomputettu ihan liian kauan."Miksi se on niin vaikeaa näiden "ei rahaa liian helpolla"-ihmisten ymmärtää, että se ei hirveästi helpota hankkiutumista työelämään, jos se peruselannon hankkiminen paperisotimalla vaatii yhtä isoja ponnisteluja kuin täysipäiväinen töissäkäynti.

Esim. henkilö, joka saa työttömyyskorvausta, asumislisää ja harkinnanvaraista toimaria (ei käsittääkseni mitenkään harvinainen Helsingissä, jossa hintatasot on vähän korkeammat kuin muualla suomessa):

Säästä jokainen kauppakuitti jonka saat, että voit todistaa ettei ole tullut hupuloitua rahoja "turhuuksiin", samoin kuin jokainen lasku minkä saat. Älä käytä senttiäkään rahaa mihinkään, mikä voidaan tulkita turhaksi, tästä kannattaa ottaa tarkkaan selvää mitkä asiat listalle kuuluvat. Ainakin Jyväskylässä sanomalehden tarjoustilaus on vuorovuosina laskettu turhakkeeksi ja vuorovuosina ei. Tiliotteet, parhaimmillaan viimeiseltä puolelta vuodelta, on myös hyvä pitää mukana jokaisessa toimistossa, että voit selvästi näyttää, kuinka persaukinen olet. Jokaisesta pitää myös ottaa kopiot, ja toimittaa sekä kelaan, että sossuun, varmuuden vuoksi.

Joka kuukausi pitää käydä asioimassa kummassakin laitoksessa minimissään kerran, luultavasti kaksi tai kolmekin kertaa, selvittämässä että "ei, elämässäni ei ole muuttunut mikään mihinkään". Auta armias jos sairastut, joudut hakemaan koko homman uudestaan saadaksesi sairaspäivärahaa, joka on IDENTTISEN SUURUINEN verrattuna työttömyyskorvaukseen.

Niin, ja mikäli työsuhde kestää vähemmän kuin kuukausissa laskettavan ajan, on sitä ihan turha edes harkita, koska karenssiajat lyövät päälle ja/tai joudut käymään paperisodan kokonaan uudestaan saadaksesi mitään korvauksia töiden päättymisen jälkeen. Tämän lisäksi kaikki mahdolliset "ylimääräiset" tuet, kuten toimeentulotuki, poistuvat välittömästi, koska sinun katsotaan ansainneen riittävästi töissäoloaikanasi, jotta pystyt maksamaan kaikki alkutyöttömyytesi laskut (sinähän säästit joka pennin arvokkaista töistäsi, etkös? Kiltti poika).

Ainoa poikkeus ovat vuokratyöt, joiden kohdalla voit neuvotella itsellesi soviteltua päivärahaa, mikä tarkoittaa, että jokaisesta tienaamastasi eurosta otetaan 50 senttiä korvauksia pois ja joudut käymään selvittämässä erikseen jokaisen tekemäsi pätkäduunin. Eli esimerkiksi viiden päivän pätkätyöjakso on todellisuudessa 5+2 päivää, kun lasketaan kaikki virastoissa ravaamiset ja paperiruljanssit mukaan. Ja sitten pistetäänkin lottopallot pyörimään siitä, että kannattiko kyseinen työjakso vai ei, eli meneekö jokin harkinnanvarainen etuus, koska tienasit rahaa töillä, kauanko kestää päätösten tuleminen kelasta ja sossusta, ja onko kuu taivaalla oikeassa asennossa.

Vittu.

Ps. Ja itsehän en edes ole tässä tilanteessa. Opiskelijalla on monilla tavoin helpompaa. Ylläoleva on kokemusta keskusteluista ihmisten kanssa, sellaisten, jotka tässä tilanteessa elävät, pahimmillaan vuodesta toiseen. Voin sanoa, että eivät ole iloisia tötteröhatut päässä bilettäviä ihmisiä he."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Äärimmäisen tarkka kuvaus työttömän reaalielämästä. Jos ei aivan miljoonassa nupissa mennä, niin sitten se 700 000, about 13% kansasta paperisessa oravanpyörässä johon jalka uppoo heti jos sattuu vähän lirahtamaan lahkeesta.

Tilanteen huomioon ottaen voimakkaiden sivistyssanojen käyttö on sallittua, vähemmän hienossa (valtion virkamies)seurassa jopa suotavaa. Mikko kyllä tiivisti oleellisen hyvin.

Jukka-Pekka Vasara

Turha paperinpyöritys ja pompotus työllistää verrattoman joukon kokoomuksen, keskustan ja sdp kk palkattuja äänestelijöitä, siksi nykysysteemi on tiukassa kuin tauti.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jotenkin kuitenkin vierastan tuota kuvausta.

Saattaahan olla, että eri kunnissa on erilainen käytäntö. Mutta laajennettua toimeentulotukea saava ihminen esittää ainoastaan tiliotteensa sosiaalitoimistolle, ei kauppakuitteja. Laajennettua toimaria saava ei myöskään joudu selittelemään esim. lehti- tai nettilaskujaan.

Myöskään kelaan ei tarvitse kyseisiä kuitteja toimittaa, eikä siellä tarvitse asioida muuta kuin tilanteen oleellisesti muuttuessa.

Tuo pitää paikkansa, ettei kannata ottaa vastaan lyhyitä työsuhteita juuri tuon byrokratian takia, muuten en oikein usko tuota kirjoitusta.

Kyllä nykyisessä sosiaaliturvassa on ihan riittävästi vikoja muutenkin, ei tarvitse mennä tuollaiselle provoilulinjalle.

Voin sanoa koska olen itsekin saanut toimeentulotukea.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Perustulokokeilu Namibiassa osoitti, että perustulo lisää yritysten määrää, kasvattaa työllisyyttä ja parantaa koulutustasoa. Puheet laiskistavasta vaikutuksesta voidaan siis jättää ihan omaan arvoonsa.
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/05/06/peru...

Toimituksen poiminnat